Home

Nieuws 1277 x bekeken 3 reacties

Extra aandacht voor hygiëne bij diercontact en mest

Leiden - Stigas, GGD Nederland en LTO starten een campagne om hygiëne extra onder de aandacht te brengen bij boeren en burgers.

Het RIVM werkt aan een hygiëneprotocol. Aanleiding is een advies van het deskundigenberaad over Chlamydia Abortus van juli 2012. Hierin is vastgesteld dat het risico van dieren en mest voor de volksgezondheid verwaarloosbaar is. Bepaalde groepen - zoals kinderen, zwangeren, bejaarden en mensen met een verminderde weerstand door ziekte of medicijngebruik - die in contact komen met dieren en/of mest dienen echter meer informatie te krijgen. Want wie in contact komt met dieren en mest kan infecties oplopen. Besmetting is mogelijk door aanraking en inademen van stof. Dit speelt vooral op veehouderijbedrijven met een publieksfunctie.

Laatste reacties

 • agratax2

  Hoe bescherm je de mensheid? Maak ze doods bang.

 • joannes

  Ik zeg niet dat het onzin is maar ik weet wel dat de mens reageert met een specifieke defensie op zijn omgeving na een aanpassings periode. Bij slagers is bekend dat, wanneer je start, je makkelijk ontstekingen oploopt maar na een klein jaar geneest alles eenvoudig en zonder problemen. Bij een boer zal het niet anders zijn, maar moeilijker te ervaren omdat ze vaak al op de boerderij geboren zijn. Alles afschermen hindert dan de natuurlijke defensie!

 • jordi 1455

  joannes

  mee eens, uit onderzoek blijkt dat plattelanders over het algemeen gezonder zijn dan die stadse lui. Mijn ouders lopen al jaren tussen de koeien en zijn daar nooit ziek van geworden. Dit is weer iets doms om de agrarische sector in een kwaad daglicht te stellen en met een hoop kosten op te jagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.