Home

Nieuws 4755 x bekeken

Energieleverancier Endon failliet

Badhoevedorp - Endon Nederland BV is failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem.

Reden is volgens de energieleverancier het falen van een Trianel Energy. Het faillissement van Endon is het gevolg van een kettingreactie van twee energieleveranciers Orro Energy en Trianel Energy BV die al eerder in de maand december over de kop gingen. De NMA trok in december de leveringsvergunning van Orro Energy in. Dit bedrijf liet vervolgens een miljoenenschuld achter bij Trianel Energy. Endon is op zijn beurt in de problemen gekomen door het faillissement van Trianel. Endon-klanten kregen energie via Trainel geleverd. Het verkopen en kopen van elektriciteit van tuinders en boeren die met een wkk of windmolen energie terugleverde, deed Endon zelf.

Het energiebedrijf had zo'n 50 tot 60 tuinbouwbedrijven als klant en een handvol windboeren. Zaak is voor deze bedrijven om zo snel mogelijk een nieuwe leverancier te vinden, ter vervanging van Endon. Het bedrijf heeft nog betalingen uit staan bij tuinders en agrariërs. Bij aanbieder als RWE-dochter Powerhouse en Eneco-dochter Agro Energy zijn de klanten binnengestroomd.

Of registreer je om te kunnen reageren.