Home

Nieuws 2249 x bekeken 4 reacties

Duitse boeren investeren stuk meer in stalbouw en -inrichting

Berlijn - De investeringsplannen van de Duitse boeren voor het lopende eerste halfjaar zijn een stuk omvangrijker dan een jaar geleden. De plannen omvatten nu een volume ter waarde van 6,7 miljard euro tegen 5,5 miljard euro vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwe conjunctuurbarometer van het Bauernverband, mechanisatiefederatie VDMA Landtechnik en agrobankier Landwirtschafliche Rentenbank.

De groei van de investeringsbereidheid betreft geheel de stalbouw en staltechniek. Dit segment is goed voor 3,9 miljard euro aan plannen ofwel 1,3 miljard euro meer dan vorig jaar. De elk kwartaal opgestelde conjuncturele stemmingsindex beweegt zich ook in een positieve richting. In vergelijking met de voorlaatste peiling steeg deze met 1 punt naar 35,1. Dat is desondanks een fractie lager dan begin 2012 en bovendien ook nog relatief ver van het record van begin 2008 toen 39,4 werd genoteerd.

Laatste reacties

 • Mels

  Wim,Wat vfoor stallen???want dat weten wij graag.Als het melkvee stallen zijn dan wordt t echt vol op de melkmarkt na het quotum tijdperk.

 • slutter

  Wim, wat voor stallen?

 • slutter

  Wim, wat voor stallen?

 • w.verseput1

  De opstellers van de conjunctuurbarometer hebben geen uitsplitsing gemaakt en vatten alles samen onder de noemer stallen en staltechniek voor melkveehouderij en/of intensieve veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.