Home

Nieuws 372 x bekeken 1 reactie

Drenthe wil groot wild direct afschieten

Assen - Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting het Drentse Landschap maken bezwaar tegen het besluit van de provincie Drenthe om alle edelherten, wilde zwijnen en damherten die naar de provincie komen, af te schieten. Dat meldden de organisaties vrijdag.

Drenthe wil geen groot wild, uit angst voor schade aan landbouwgewassen en verkeersonveilige situaties. Wilde zwijnen en herten vinden in de aaneengesloten bossen volop leefruimte. Maar al het groot wild wordt afgeschoten zodra het de provinciegrenzen overtrekt. Onbegrijpelijk, vindt boswachter André Donker van Natuurmonumenten. ,,Grote natuurgebieden zoals het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld bieden genoeg leefruimte voor herten en wilde zwijnen.''

Eén reactie

  • J@gertje

    De terreinbeherende organisaties hebben blijkbaar nog steeds niets geleerd.
    Maar wat zou het ook, als het straks de spuigaten weer uitloopt (net als bij de ganzen) wentel je de schade gewoon weer af bij de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.