Home

Nieuws 367 x bekeken 1 reactielaatste update:18 jan 2013

'De naam landbouw schrappen was enorm dom'

Assen - Esther de Lange, Europarlementariër voor het CDA, vindt de beslissing om de naam landbouw uit de naam van het ministerie te schrappen dom. Dat liet ze blijken op het Openingcongres van de Landbouw Vakbeurs 2013 in Assen.

"We hebben als Nederland al het probleem dat we in heel korte tijd nu al de derde bewindspersoon naar Brussel moeten sturen voor landbouwzaken. Maar Sharon Dijksma heeft het nog eens extra moeilijk omdat ze geen landbouwminister is. Dat tast onze status aan. Niemand snapt dat buiten Nederland. De Fransen en Spanjaarden snappen er helemaal niets van. Een land als Nederland dat zo goed is in landbouw vergeet blijkbaar hoe belangrijk landbouw en boeren zijn. De Spanjaarden zijn gewoon jaloers op onze agrarische sector."
De vele wisselingen van bewindspersonen heeft de positie van Nederland ook niet versterkt in de landbouwdiscussie volgens De Lange. 'Ik kan nog weinig over het functioneren van Sharon Dijksma zeggen, maar het is wel jammer dat het niet iemand geworden is met meer kennis van de sector.' Een afsluitende opmerkingen van Esther de Lange schets wel het duidelijkst haar beeld van de landbouwkracht van Nederland in de EU. 'Ik kan het eigenlijk niet zeggen, maar ik ben blij dat de Franse landbouwminister er is, die haalt voor ons de kolen uit het vuur.'

Eén reactie

  • ed12345

    Hier in quebec hebben we wel een ministerie van landbouw maar die worden zo langzamerhand weg bezuinigt en wat de minister(hier zijn veel ministers oud advocaten) aangaat als regel snapt er niets van en zo gauw hij er iets van begint te snappen krijgt hij een andere portefuille

Of registreer je om te kunnen reageren.