Home

Nieuws 809 x bekeken 2 reacties

Cel geëist voor aardappelactivisten België

Dendermonde - Tegen twee Nederlandse en negen Belgische milieuactivisten is dinsdag voor de rechtbank in het Belgische Dendermonde 6 tot 8 maanden cel geëist. De groep had ruim 1,5 jaar geleden een proefveld aardappelen vernield.

De aanklager had eigenlijk werkstraffen willen vragen, maar omdat de aangeklaagden het proces verlieten besloot hij tot zwaardere eisen. De aardappelactivisten gingen uit protest weg tijdens de zitting.

Ze stelden dat ze geen eerlijk proces zouden krijgen omdat de rechtbank onder meer weigerde de getuigen van de verdediging toe te laten. Verder gaf de rechter geen gehoor aan het verzoek van tientallen sympathisanten om ook te worden berecht.

De activisten bestormden eind mei 2011 een wetenschappelijk proefveld met genetisch gewijzigde aardappelen in Wetteren bij Gent. Ze klommen over de hekken en rukten aardappelplanten uit. De rechtbank vonnist op 12 februari.

Laatste reacties

  • ed12345

    Dat zijn nog eens echt sympatisanten ook berecht willen worden en dan natuurlijk gelijk een strafblad hebben

  • Janssen4

    jammer dat ze in belgie geen onderbezetting hebben in de gevangenissen. maar goed kun je wel uit op maken hoe veel verstand de andere activisten hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.