Home

Nieuws 1390 x bekeken

Asscher en AH op één lijn over champignons

Den Haag - Albert Heijn verkoopt alleen champignons die onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd zijn.

Directeur Van der Laan van het supermarktconcern heeft dat woensdag laten weten in een gesprek met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

Volgens de woordvoerder van Asscher zitten de minister en AH nu op één lijn. Ze zijn het erover eens dat alle partijen die betrokken zijn bij de champignonteelt een gedeelde verantwoordelijkheid hebben dat de regels voor arbeidsomstandigheden in acht worden genomen. De overheid moet daarbij toezien op de wetshandhaving.

In december had Asscher scherpe kritiek op Albert Heijn. Hij noemde het "onbegrijpelijk" dat AH niet wilde meewerken aan een keurmerk dat wantoestanden in de champignonteelt moet voorkomen. Aanleiding voor zijn uitspraken was een uitzending van het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde, waaruit bleek dat vooral Oost-Europese werknemers worden uitgebuit. AH zei meteen al dat het bedrijf alleen champignons afneemt bij telers met het keurmerk voor eerlijk gekweekte champignons.

Of registreer je om te kunnen reageren.