Home

Nieuws 296 x bekeken

Vleescoalitie tegen WTO-uitspraak

Genève - Een coalitie van organisaties die boeren en consumenten vertegenwoordigen stapt naar de rechter om een WTO-uitspraak tegen verplichte herkomstlabels te ontkrachten. Volgens de organisaties, waaronder R-Calf USA, de Made in the USA Foundation en Mile High Organics, kunnen WTO-regels nooit boven Amerikaanse wetgeving gaan.

In de zaak, ingediend in Denver, wordt landbouwminister Tom Vilsack ervan beschuldigd te verzaken in zijn taak de soevereiniteit van de VS te verdedigen. De zaak is een reactie op een uitspraak van de WTO dat de verplichting tot herkomstbenaming in feite importen vanuit Mexico en Canada oneigenlijk en illegaal belemmert. Door de nieuwe regels kiezen slachterijen vooral voor gebruik van alleen Amerikaanse dieren. Het opzetten van gescheiden stromen met de kleinere aantallen Mexicaanse of Canadese dieren is volgens hen duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.