Home

Nieuws 720 x bekeken 3 reacties

Veel gesjoemel met Brits halalvlees

Birmingham – In de Britse vleeshandel wordt op grote schaal gesjoemeld met halalvlees. Om dat in te dammen heeft de vleeskeuringsdienst van Birmingham een grote controle-actie gehouden. Daarbij is voorlopig één slachterij en vleesbedrijf gesloten wegens het frauduleus etiketteren van vlees.

De vleesinspecteurs deden met steun van de politie invallen bij een groot aantal vleesbedrijven en slagerijen om te controleren of als halal aangeduid vlees ook inderdaad op rituele manier was geslacht. Bij enkele bedrijven werden geslachte dieren, vooral kip, maar ook computers en papieren in beslag genomen. Verder onderzoek heeft geleid tot één bedrijfssluiting maar er kunnen er meer volgen.
De certificeringsinstelling Halal Monitoring Committee UK, die zelf 140 controleurs in dienst heeft, juicht de acties in Birmingham toe. "Het is de eerste keer dat gericht wat wordt gedaan aan het valselijk als halal aangeduid vlees, een probleem dat op grote schaal voorkomt. Het wordt tijd dat de keuringsdiensten ook elders in het land in actie komen. Zij moeten steun bieden aan de moslimgemeenschap, een beter begrip opbouwen over de ingewikkeldheid van de halalmarkt en illegale handelaren aanpakken."

Laatste reacties

 • Bison

  Ze hadden die rituele holbewoner slacht praktijken nooit moeten toelaten to start with.
  Dan was dat Muslim probleem er ook niet geweest.

 • B bob

  De moslims slachten toch wel ritueel Bison. Door het via de wetgeving te regelen gebeurd het echter veel minder in de woningen.

 • Bison

  B Bob
  Als jij een koe of varken zondermeer zo de strot door snijd ga je bak in voor dieren mislandeling.
  AFAIAC doen die crazy idiots die praktijken maar in de desert waar ze thuishoren,ik dacht dat westerners een beetje meer gecivilliseerd waren om die ouderwetse praktijken in Europe en N America toe te staan.
  Maar ja, die schijthuizen zijn veel te bang dat ze zelf het mes op de strot krijgen als ze de vinger opsteken.

Of registreer je om te kunnen reageren.