Home

Nieuws 1700 x bekeken 1 reactie

Van den Tweel directeur Natuurmonumenten

's-Graveland - Marc van den Tweel is donderdag benoemd tot algemeen directeur van Natuurmoumenten. Hij neemt per 1 februari 2013 de taken over van Jan Jaap de Graeff (64) die na bijna tien jaar vertrekt.

Van den Tweel (48) is sinds 2008 algemeen directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds en daarvoor werkte hij al als directeur marketing en communicatie bij het Wereld Natuur Fonds. Hij ziet zijn nieuwe functie als een uitdaging. "Natuurmonumenten kent een rijke historie, maar is tegelijkertijd in het Nederland van nu wellicht harder nodig dan ooit."

Voorzitter Hans Wijers roemt Van den Tweels passie voor de natuur en noemt hem verder ondernemend, een marketeer, creatief in het zoeken naar mogelijke zakelijke partnerschappen. Natuurmonumenten is in 1905 opgericht, telt ruim 730.000 leden en beheert 355 natuurgebieden.

Eén reactie

  • Frans Smit

    Hopenlijk kan hij ook aandacht geven aan een aantal processen binnen Natuurmonumenten. De volledige naam is VERENIGING Natuurmonumenten. Het zou goed zijn de democratische structuur, zoals daarmee ook vastgelegd in de wet, meer te verankeren in de organisatie. Nu hebben de beroepskrachten wel erg veel te zeggen, en de leden (daardoor) erg weinig.

Of registreer je om te kunnen reageren.