Home

Nieuws 5365 x bekeken 4 reactieslaatste update:5 sep 2012

Tillmann weg, strategisch plan versneld uitgevoerd

Eindhoven – Bestuursvoorzitter Uwe Tillmann van vleesconcern Vion is per 3 september afgetreden. De topman wordt per direct opgevolgd door Dirk Kloosterboer, voorheen directeur van de ingrediëntendivisie en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Dat maakt de Raad van Commissarissen bekend.

Tillmann was sinds 2003 werkzaam bij Vion en voorspelde in mei nog een verbetering van de resultaten. De Duitser kwam binnen via een overname door Vion van de Duitse slachterij Moksel. Tillmann was voordat hij CEO werd directeur van Vion Fresh Meat.

Het vertrek van Tillmann hangt samen met een versnelde en versterkte uitvoering van het strategische plan dat op 15 juni is vastgesteld. De beslissing van Vion een scherpere koers te varen volgt op een voor boeren gevoelige beslissing in april de uitbetaaltermijn bij wijze van uitzondering uit te stellen. “Toen is besloten dat de strategie, gericht op resultaatherstel door middel van meer afstemming op de markt, de juiste is”, aldus directeur communicatie Marc van der Lee. Of het vertrek van Tillmann vrijwillig is, wil Van der Lee niet zeggen, al wijst hij er in dat verband op dat de Raad van Commissarissen communiceert. De Raad van Commissarissen staat onder leiding van ZLTO-voorzitter Hans Huijbers.

Vion boekte in 2011 een nettowinst van 14 miljoen euro, op een omzet van 9,4 miljard euro. Het bedrijf verdient al jaren nauwelijks met vlees. De winst komt vooral uit de ingrediëntendivisie. De crisis duurt al langer. Sinds de oprichting van het bedrijf was 2007 nog het beste jaar. Toen werd een winst van 126 miljoen euro bijgeschreven op een omzet van 7,1 miljard euro.

Laatste reacties

 • joannes

  Eindelijk beweging? Consolideren en de centen aan ¨strategische¨ overnames besteden heeft niets met waarde creëren te maken.

 • politiek

  Hopenlijk krijgt hij geen bonus mee , vergelijkbaar als onlangs bij AB. n.l. 1.000.000 euro. Als resultaten achterblijven dan is geen enkele bonus terecht. Helaas gaat het allemaal ten koste van uitbetalingsprijs of de termijn van uitbetaling naar de boer. Welllicht gaat ook hier nog duidelijkheid over komen. Open en transparant. Niet de ene partij miljonair en de andere partij , de gezinsboerderijen , de boerderij moeten verkopen.

 • aarthamstra1

  Ze dachten zo als we Holland in de tang hebben gekregen, samen met de boerenbedrog organisatie ZLTO,,LTO. Die de overheid met leugens en bedrog in eigen voor deel bewerkte. Met misselijk makende lobbie praktijken. Gaan we dat ook in Europa doen. Daar is geen CDA nog Rabo ,die helpt met list en bedrog de concurrent kapot te maken door regelgeving ,wetten ,,Het alleen recht van slachtafval, kadavers ,cat 1 en cat 2 afval. Over de rug van de boeren koste wat het kost in beheer wil blijven behouden, zoals nu in het (vrije) Holland.
  Is mislukt in Europa. Hoezo waarom een Europa??? Daarom wilde ze <LTO>ZLTO zo graag een Europa .Daarom zijn de er sinds 1960 ,,,,90% van de boeren verdwenen. Met als gevolg de crisis. Groei Groei ,Groot groter . Tot waar dan?????????????????? Piramides zonder eind.Over de rug van de zwakke.
  Heb hier meedere malen gehoord van .Die hebben hun kans gehad.We moeten door tot waar dan ????????????? Er is jaren geroepen dat Afrika.China oneindige kansen bied. Die zijn nu zover dat ze ook meer produceren dan ze kunnen consumeren. De grote vraag is ,Hoe behouden we onze welvaart. Hoe vergroten we onze wel vaart zonder meer te produceren.Zonder langer te werken. Wel zo dat we dat onze zieken, invaliden ,oudjes ook kunnen blijven verzorgen.Zoals het nu gaat zal het niet lang meer duren dat we terug zijn in de middel eeuwen met kasteel heren .Met armoe,uitbuiting.van het volk.


  Nu moet de nieuwe Poetin van het ZLTO VION het bij elkaar gaan houden.

 • drikhend

  Juist beste Politiek . Open en transparant daar schort het overal aan . Waar commissarissen en dure bestuurders de toon aangeven . En onze overheid en politiek zijn geen haar beter . Het snelle geld regeert . En men denkt als ik maar iedereen van de kaart veeg goedschiks of kwaadschiks heb ik het voor het zeggen . Kan dus zelf de prijs en of de regels bepalen . Ik vrees dat Aart een heel eind aangeeft waar dit naar toe zal gaan . Deze zogenaamde kasteel heren zijn nu de weldoeners die het zogenaamd goed voor hebben met de burger , boer of bedrijf enz. Laten zich goed betalen en zodra schip uit koers raakt stappen ze uit . Want als schip zinkt hoort kapitein als laatste het schip te verlaten . Dit wachten ze niet af ze vullen hun zakken en zijn weg . Van wie ze dat geld afstropen zal hun worst wezen . Hun oude dag en gezondheidszorg is in ieder geval gegarandeerd . Maar van degene waar geld vanaf gestroopt is , Is dit niet het geval .Zakkenvullers ander woord kan ik niet verzonnen krijgen zonder grof te worden .

Of registreer je om te kunnen reageren.