Home

Nieuws 255 x bekeken laatste update:28 sep 2012

Thais megaconcern schroeft diervoederproductie op

Bangkok - Thailands grootste agro-conglomeraat Charoen Pokphand Group (CPG) gaat een nieuwe voerfabriek bouwen in Vietnam. Ook in andere delen van Azië wordt de voerproductie opgeschaald.

De voerfabriek in Vietnam gaat 700.000 ton diervoer per jaar produceren en vergt een investering van 40 miljoen dollar en moet eind van dit jaar gereed zijn. CPG wil hiermee het voervolume opschalen om te gebruiken voor de productie van varkens- en pluimveevlees.
CPG wil de diervoederactiviteiten ook uitbreiden in Cambodja en Laos met een totale investering van 23 miljoen euro. De bouw van de fabriek in Cambodja is al gestart en zal ook eind dit jaar klaar moeten zijn. CPG verhoogt hiermee zijn voerproductie in Cambodja van 288.000 ton per jaar naar 420.000 ton. De voerproductie van CPG in Laos zal worden verdubbeld naar 120.000 ton per jaar. De capaciteit van de CPG fabriek in Myanmar zal worden opgeschaald van 300.000 naar 360.000 ton per jaar.
De voedingstak van CPG, Charoen Pokphand Food heeft in totaal 282 boerderijen en 17 voerfabrieken. De voerfabriek in thuisland Thailand heeft een capaciteit van 2,5 miljoen ton diervoer per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.