Home

Nieuws 588 x bekeken

Petitie voor het aannemen van Farm Bill

Washington - Afgevaardigde Bruce Braley uit de Amerikaanse staat Iowa wil met een petitie op het laatste moment stemming over verregaande nieuwe landbouwwetgeving, bekend als de “Farm Bill”, afdwingen. Wanneer de petitie niet vóór 30 september wordt getekend door 218 van de 435 leden van het Huis van Afgevaardigden, zal het grootste deel van de oude wetgeving worden verlengd met een jaar.

Iowa geldt als belangrijkste landbouwstaat en Braley geldt binnen het Huis van Afgevaardigden daarom als gezaghebbend als het aankomt op landbouwwetgeving. Tot nu tekenden 51 congresleden de petitie, waarvan 45 leden van de Democratische Partij en 6 leden van de Republikeinse Partij. Het landbouwcomité van het Huis van Afgevaardigden kwam eerder tot een voorstel voor nieuwe wetgeving, maar omdat in het Huis van Afgevaardigden al langdurig onenigheid bestaat over de Farm Bill wordt deze vooralsnog niet in stemming gebracht.

Volgens boerenorganisaties, die deze week in Washington protesteerden, betekent voortzetting van de oude wetgeving dat boeren na een jaar van extreme droogte niet kunnen profiteren van een serie nieuwe steunmaatregelen voor boeren, zoals extra subsidie op gewasverzekeringen en prijssteun bij lage prijzen. Het zijn vooral leden van de Republikeinse Partij die dwars liggen, officieel vanwege de oplopende overheidstekorten.

De nieuwe wetgeving geldt voor 5 jaar en heeft een omvang van 957 miljard dollar (733 miljard euro) en voorziet in de afschaffing van directe betalingen en het terugbrengen van gelden voor voedselbonnen. Het budget zou ondanks bezuinigingen een 60 procent toename betekenen ten opzichte van het landbouwbudget in de periode tot 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.