Home

Nieuws 348 x bekeken

Paterson nieuwe Britse landbouwminister

Londen - De Britse minister voor milieu, voeding en plattelandszaken (DEFRA) Caroline Spelman is vervangen door Owen Paterson, een vroegere landbouwwoordvoerder voor de Conservatieve Partij. Paterson was tot nu toe minister voor Noord-Ierse zaken. De vervanging maakt deel uit van een grote verschuiving binnen de Britse regering door premier David Cameron.

Paterson staat in landbouwkringen vooral bekend als deskundige op het gebied van rundertbc. Hij heeft in dat kader regelmatig zijn steun uitgesproken voor getroffen melkveehouders en voor de melksector in het algemeen. Ook in zijn huidige rol heeft hij veel te maken gemaakt met de landbouw in Noord-Ierland. Paterson vertegenwoordigt in het Britse Lagerhuis een plattelandsdistrict in Shropshire en spreekt Duits en Frans. In Europees verband is hij enige tijd voorzitter geweest van de Europese bond van leerlooiers. Of ook staatssecretaris voor landbouw Jim Paice een andere rol krijgt, moet in een later stadium bekend worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.