Home

Nieuws 293 x bekeken 3 reacties

Overname APB voor Heineken stap dichterbij

Amsterdam/Bangkok - Heineken heeft dinsdag een aanzienlijke stap gezet richting de overname van het drankenconcern Asia Pacific Breweries (APB).

Heineken heeft dinsdag een aanzienlijke stap gezet richting de overname van het drankenconcern Asia Pacific Breweries (APB). De bierbrouwer heeft met de bedrijven ThaiBev en TCC Assets, grootaandeelhouders in Fraser & Neave - het moederbedrijf van APB, afgesproken dat zij op de aandeelhoudersvergadering van F&N op 28 september voor de overname door Heineken zullen stemmen. Dat maakten de partijen dinsdag bekend. In ruil daarvoor belooft Heineken geen bod uit te brengen op de aandelen F&N.

Vorige week leek er juist meer onzekerheid te ontstaan voor Heineken, omdat ThaiBev samen met TCC een bod uitbracht op de aandelen van F&N (70 procent) die zij nog niet in bezit hebben. Analisten twijfelden aan de intenties van ThaiBev, die de expansie van Heineken in Azië misschien een halt wilde toeroepen. Nu blijkt uit het akkoord dat ThaiBev uit is op de activiteiten van F&N die overblijven na het afstoten van APB aan Heineken.

Heineken heeft met F&N al eerder een akkoord bereikt over de overname van APB. Aandeelhouders van F&N moeten volgende week nog de transactie goedkeuren. Nu ThaiBev als grootaandeelhouder al het groene licht heeft gegeven, lijken veel belemmeringen voor Heineken van de baan.

Laatste reacties

  • B bob

    Dat is het voordeel van het vormen van een kartel ! Dan kan de ongeneestlijke zucht naar meer macht gevoed worden met de extra inkomsten door de onderlinge prijsafspraken.

  • joannes

    Dit is geen zucht naar macht! Het is gewoon een gevolg van linear denken en daarbij het begrip negatief en positief. Wanneer je wilt performen heb je gewoon tot opdracht als bedrijf of als persoon positief te scoren! Dit gaat terug tot het moment van Aristotle en Plato waarin een bepaalde vorm van denken en waarderen werd gevormd.

  • B bob

    Het nog beter beschikbaar maken van alcohol in het verre oosten (met alle nare gevolgen ) is geen nobel doel Johannes.

Of registreer je om te kunnen reageren.