Home

Nieuws 533 x bekeken 1 reactie

Nieuw record benzineprijs

Eindhoven - De benzineprijs heeft vandaag het hoogste niveau ooit bereikt. Dat maakte het consumentencollectief UnitedConsumers bekend.

 

Aan de pomp is de adviesprijs van Euro95 nu 1,887 euro per liter, een cent meer dan dinsdag. Het vorige record stond op 1,886 euro per liter en dateerde van 6 april.

De prijs van diesel bereikte vorige week al een recordhoogte en is woensdag met 0,2 cent toegenomen naar 1,531 euro per liter. De adviesprijs van een liter LPG is gelijkgebleven op het niveau van 0,851 euro.

UnitedConsumers stelt dagelijks brandstofprijzen vast op basis van de landelijke adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen: Shell, BP, Esso, Texaco en Total. Eerdere analyses gaven aan dat de hoge benzineprijzen van de laatste tijd mede worden veroorzaakt door de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten. Ook angst voor problemen in de olieproductie als gevolg van orkanen in de Verenigde Staten droeg bij aan de toegenomen kosten aan de pomp.

Eén reactie

  • bankivahoen

    Terwijl de crude oil prijs 3 weken geleden hoger lag als nu ???? Manipulatie ten top.Gelukkig zal de NMA er als de kippen bij zijn om te zeggen dat niets erop wijst dat er ergens gezamelijke afspraken gemaakt worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.