Home

Nieuws 347 x bekeken 2 reacties

Natte zomer kost Britse platteland 1,25 miljard

Londen – De natte en koude zomer heeft het Britse platteland alles bij elkaar 1,25 miljard euro gekost.

750 miljoen daarvan komt voor rekening van de boeren wegens het verlies van gewassen, hogere voerkosten en ook meer kosten voor de dierenarts, omdat dieren in onder water gelopen velden moesten staan.
Dat heeft het BBC-plattelandsprogramma Countryfile berekend. Inmiddels is duidelijk dat de oogst aan aardappelen, appelen en sommige vollegrondsgroente flink lager uitkomt dan in voorgaande jaren terwijl bij graan de opbrengst per hectare over het algemeen nog wel meevalt maar de kwaliteit minder goed is. De rekening is bovendien flink omhoog gegaan door het feit dat een aantal grote landbouwshows, waaronder vooral de Great Yorkshire Show, afgezegd dan wel ingekort moesten worden. Daarnaast hebben ook hotels en B&B, winkels, de horeca en andere bedrijven op het platteland flink moeten inleveren omdat de toeristen zijn weggebleven.

Laatste reacties

 • joannes

  Het is maar welke referentie je gebruikt! Waar hebben ze dit cijfer gevonden? Veel intressanter is welke norm ze voor normaal aanhouden dan kan elk jaar zelf de stand van zaken bijhouden.

 • Bison

  Moeten ze nou overall een studie van maken egenwoordig en er een prijs bij zetten.
  Een boer is nou eenmaal afhankelijk van het weer,..altijd zo geweest,..zal ook nooit veranderen.
  Het ene jaar maak je wat,het andere verlies je wat.
  Van zo'n studie word de boer geen klote wijzer
  Deze studies worden zeker gedaan bij het 'department of useless informatie'

Of registreer je om te kunnen reageren.