Home

Nieuws 244 x bekeken 2 reacties

Meerderheid denkt niet dat biologisch gezonder is

Wageningen – Een meerderheid van 55 procent van de Nederlanders denkt dat biologische voeding niet gezonder is dan gangbare voeding. Dat blijkt uit de Foodmonitor, een opiniepeiling onder ruim 2000 respondenten, van onderzoeksbureau Intomart GfK en marketingorganisatie Food for Food.

Dertien procent antwoordde dat biologische voeding “veel gezonder” is dan niet-biologisch voedsel. Bijna 33 procent oordeelde dat biologische voeding slechts een beetje gezonder is. Van de mannen meent 59 procent dat biologische voeding niet gezonder is terwijl bij vrouwen 51 procent er zo over denkt. Opvallend is dat 66 procent van de laagopgeleide respondenten meent dat er geen duidelijk verschil met gangbare voeding is, tegen 48 procent van de hoogopgeleide respondenten.

Het Amerikaanse Stanford University publiceerde eerder deze maand een onderzoek waarin werd geconcludeerd dat er vrijwel geen bewijs is dat biologische voeding gezonder is.

Laatste reacties

  • Berend Botje

    Wel gek dan dat steeds meer mensen biologisch kopen, steeds meer topkoks biologisch koken en dat het biologisch vlees niet aan te slepen is. Die lui zijn allemaal gestoord, dus.

  • politiek

    NEE , die zijn niet gestoord. Die topkoks, en mensen die biologisch kopen laten zich leiden door inzicht , markt , busines , en toekomst. Teveel is de huidige veehouderij helaas gebaseeerd op hulpmiddelen als antibiotica en (pro)hormonen. Mogelijk gaat de akkerbouw die richting ook uit. Chemische voeding ( kunstmest) i.p.v. de doodgewone natuurlijke mest ( strond ) . Natuurlijke kringloop dus. Vergeet niet dat er een enorme economisch gevolg aan vasthangt , honderden miljoenen euro,s per jaar , en daar is echt niet eerste pijlpunt het zorgen voor een gezond en veilig product . Ook in het restaurant dus niet. Daar gaat het doodgewoon om de euro.s. De rest is bijzaak. Die topkoks moeten in die restauranten nog een waarde in ere houden en veilig en gezond voedsel op tavel zetten zonder te blozen. Dat gaat dus nog best goed. Supermarkten hebben het al moeilijker. Gaat men voor die chemische, goedkopere troep of voor het eerlijke product.

Of registreer je om te kunnen reageren.