Home

Nieuws 317 x bekeken

Meer personeel voor Franse landbouwscholen

Parijs – Franse landbouwscholen kunnen de komende vier jaar in totaal duizend nieuwe medewerkers aanstellen. Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar begin deze week zijn er daarvan al honderd aan de slag gegaan. Dat heeft minister van landbouw Stéphane le Foll meegedeeld tijdens een bezoek aan een hogere landbouwschool in Rouillon waar hij in de jaren tachtig ook zelf heeft gestudeerd.

Bij de nieuwe banen gaat het in beperkte mate om docenten en verder vooral om onderwijsbegeleiders, algemene assistenten, concierges en dergelijke. Het banenplan past in het voornemen van president François Hollande om in het kader van de crisisbestrijding in totaal 10.000 nieuwe banen te creëren in het Franse onderwijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.