Home

Nieuws 2950 x bekeken 11 reacties

Limburg legt geen limiet op aan veestallen

Maastricht - De provincie Limburg stelt voorlopig geen grenzen aan de omvang van veestallen. De SP in het Limburgse parlement had daarover een voorstel ingediend.

Dat meldt omroep L1. De Limburgse SP wil dat nieuwe stallen niet groter mogen zijn dan 1,5 hectare en maximaal 7,5 meter hoog. Een statencommissie ging daar niet mee akkoord. PVV en Groenlinks misten in het voorstel een maximum aan dieren. De PvdA had graag iets in het plan gezien over de effecten op volksgezondheid, milieu en dierenwelzijn. CDA en VVD voelen niets voor beperkingen van de grootte van stallen.

De SP komt binnenkort met een nieuw voorstel over stallen, waarin ze de opmerkingen van andere partijen zoveel mogelijk in mee willen nemen.

Laatste reacties

 • Mulders

  Heel goed.

 • B bob

  De mega en giga stallen zullen al snel leeg staan als de Consument voor verandwoordelijk geproduceerde producten gaat kiezen. De ondenemers die nu enorm uitbreiden werken vaak met vreemd durfkapitaal en in de grote stallen zal het gebruik van preventieve medicatie de afzet erg moeilijk maken in de nabije toekomst . Laat de bouw dus maar doorgaan . Dan is er starks geen gebrek meer aan goedkope caravan/camper stalling

 • anton1937

  De mensen moet zich druk maken over megawoonflats zoals in de grote steden, megascholen,megazieken-en verpleeghuizen etc,dat raakt mensen. Maar dan raakt de partij voor de dieren, groenlinks,de PVV, de SP hun eigen stemmers en dat durven ze niet.

 • B bob

  Geen enkele politieke party is eerlijk omdat dat stemmen kost Anton.
  Zolang iedereen zijn ouders graag opbergt in een verzorgingstehuis zodra ze lastig worden moet er efficieent gewerkt worden. De kortzichtige veehouders zullen het afleggen tegen de mega bedrijven (met veel normale stallen naast elkaar) in Oosteuropa want daar hebben ze alles op orde en laten ze geen pottenkijkers toe .

 • info258

  Onlangs nog bij varkensvandaag geweest. De onbekendheid bij de burgers is een probleem op dit moment. Voor de toekomstige generatie is het niet meer van groot belang hoe groot de stallen zullen zijn. Wat zij als eis stellen is dat: welzijn, milieu en volksgezondheid zijn gewaarborgd. Dat er moet worden opgeschaald in deze sector, net zoals in andere sectoren, is voor hen geen probleem. In de nieuwe stallen is dit beter te realiseren. Limburg snapt het geheel wel.

 • j.verstraten1

  je moet beseffen dat er een duidelijk verschil zit tussen de plattelandsbewoner en de bewoner van het verstedelijkt gebied als het gaat om de toekomst mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling en de visie daarop.
  De stadbewoner gaat voor welzijn en milieu, de plattelander voor volksgezondheid, geur en beleving.

 • Mozes

  B Bob, u stelt in reactie #2 dat de stallen leeg komen te staan ALS de consument kiest voor duurzame producten. Daar hebt u gelijk in ALS de consument dit zou doen. We weten echter dat de consument en supermarkt altijd kiest voor de laagste prijs. Wij boeren blijven dus gedwongen om steeds maar weer te zoeken naar een nog lagere kostprijs om te blijven bestaan.

 • Mels

  Bbod stop nou eens met alleen stom negatief geswets,opbouwende kritiek heb ik nog niet gehoord uit je roeptoeter,ik denk dat ik daar maar es wat aan ga doen want het wordt zo onderhand stomvervelend om telkens een oerstomme opmerking te lezen van iemand die denkt de wijsheid in pacht te hebben.

 • Bison

  Mozes,


  Als de hollandse boeren nou eens stopten met denken dat ze 'zelfstandig' zijn en hun eigen broek ophalen en samen zouden werken met elkaar en een stem vormen inplaats van elkaar constant de grond in te concureren dan zouden ze veel beter af zijn.
  Dat hele EEG fiasco met open grenzen doet er ook geen goed aan IMO
  Ieder land heeft z'n eigen weakness en strengths, maar nu word dat tegen elkaar uit gespeeld bij de financiele wereld en de boer is de dupe.

 • John*

  de markt is gewoon verzadigd... wil je je nog onderscheiden dan zal je goed en goedkoop moeten produceren. voor een enkeling is er een niche markt weggelegd.

 • anton1937

  Bob jij hebt niet meegemaakt als ik je reactie lees, dat je ouders of partner hebben moeten leven in een mega verpleeghuis. Mijn vrouw helaas een halfjaar wel,zij wilde daar graag weg,na haar hersenbloeding. Je komt daar te liggen met een pil in de mond en een pamper aan je kont,en ze binden je vast aan je bed,om te voorkomen dat je eruit stapt.ik verzorg mijn vrouw al 6 jaar thuis, ze heeft naar haar zin en ze komt middels mijn inzet onder de mensen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.