Home

Nieuws 1183 x bekeken 2 reacties

LTO richt eigen energielabel op

Wageningen - LTO richt een eigen duurzaam agrarisch energie-initiatief op onder de naam LTO Energie. Het doel van LTO Energie is een hoger en duurzamer bedrijfsrendement voor alle aangesloten boerenbedrijven. Dinsdag 11 september wordt het startsein gegeven.

Het doel van LTO Energie is een praktische bedrijfsmatige verbinding te leggen tussen belangenbehartiging en de marktkansen op het gebied van reductie, opwekking en levering van energie. Gezamenlijke inkoop van energie en installaties zoals zonnepanelen gebeurt al langer centraal. Het nieuwe LTO Energie moet zorgen voor uitwisseling van kennis tussen gebruikers en betrokken adviseurs om daarmee de agrarische ondernemers te helpen bij een duurzaam rendement. Ook het borgen van waarden op het gebied van groenrechten en CO2 die naar verwachting gaan ontstaan, zal onderdeel zijn van de activiteiten.

Karst Breeuwsma wordt directeur van LTO Energie. Hij is al directeur van LTO Bedrijven.

Laatste reacties

  • ...............

    LTO heeft ook al eens SmartFarming overgenomen, werd ook al geen succes.

  • Romeijn

    Heel goed initiatief! Ook al zullen bij sommige collega's nog wat pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden...

Of registreer je om te kunnen reageren.