Home

Nieuws 355 x bekeken

Ierse boeren houden het hek dicht op actiedag

Dublin – Ierse boeren houden op 9 oktober een nationale actiedag voor het behoud van het agrarische familiebedrijf.

De Irish Farmers Association (IFA) vraagt daarbij alle boeren die dat het hek dicht te houden en geen producten van de boerderij af te leveren.

De IFA houdt ook een grote demonstratie in Dublin om de nog steeds toenemende kostenverhoging en tegelijk druk op de prijzen onder de aandacht te brengen. De boerenbond vraagt andere partijen in de verwerkende en agrarische industrie om de actiedag te ondersteunen. "We willen de regering duidelijk maken dat ze het budget voor het Europees landbouwbeleid moet verdedigen en de nationale financiering voor inkomensgerelateerde regelingen ook in stand moet houden. De onderhandelingen over het GLB na 2013 zijn in een beslissend stadium beland en het EU-budget wordt bedreigd. De Ierse regering moet 100 procent van de nationale envelop van Europa behouden zodat de toeslagrechten en maatregelen voor het platteland kunnen blijven," aldus de IFA.

Of registreer je om te kunnen reageren.