Home

Nieuws 837 x bekeken

Hof van Saksen aast op doorstart

Nooitgedacht – De directie van het vakantiepark Hof van Saksen is in gesprek met Centerparcs over een doorstart. Eerder liepen dergelijke gesprekken met Landal en Roompot op niets uit. Het park werd eerder gered omdat zevenhonderd boerenbeleggers akkoord gingen met een schikking volgens welke ze slechts 15 procent van hun inleg kregen. De banken namen na de schikking het park over.

De boeren belegden in het park nadat een verzekeringsmaatschappij van LTO Noord in opdracht van vastgoedbedrijf Phanos het park als interessante beleggingskans onder de aandacht had gebracht. LTO Noord ontkent nog te hebben bemiddeld maar verdiende miljoenen met de commerciële deal. Circa vijftig boeren zijn nog in een juridisch gevecht verwikkeld met LTO Noord, die hen zou hebben misleid.

Een doorstart van Hof van Saksen heeft voor de boeren geen betekenis omdat ze geen obligatiehouders meer zijn. Waren ze dat nog wel geweest, dan waren ze als schuldeisers vermoedelijk te laat aan de beurt geweest voor claims.

Of registreer je om te kunnen reageren.