Home

Nieuws 3810 x bekeken 16 reacties

Graus (PVV): ik word de beste landbouwwoordvoerder in de Kamer

Den Haag - De PVV krijgt toch een woordvoerder land- en tuinbouw. Tweede Kamerlid Dion Graus, die tussen 2006 en 2010 ook al de agrarische sector in zijn portefeuille had, wil zich de komende jaren inspannen om de boerenaanhang van zijn partij te vergroten.

Eerder deze week maakte de PVV via zijn website de portefeuilleverdeling voor de komende Kamerperiode bekend. Opmerkelijk genoeg waren land- en tuinbouw en natuur nergens ondergebracht. Volgens Graus betekent dit niet dat deze onderwerpen niet de aandacht hebben van zijn partij; de informatie was simpelweg nog niet compleet.
"Ik ben sinds twee dagen weer de woordvoerder op onderwerpen als landbouw, natuur en visserij", zegt hij in een toelichting. "Net als destijds ga ik proberen boeren en tuinders voor mij te winnen. Ik ga de beste landbouwwoordvoerder in de Kamer worden." Graus is tevens van plan een website te lanceren, waarop hij laat zien wat hij precies in het parlement voor de sector doet.
Uit recent onderzoek van Agridirect blijkt dat de PVV sinds 2010 veel van zijn boerenaanhang heeft verloren. Twee jaar geleden zei nog ruim 6 procent van de boeren op de partij van Geert Wilders te stemmen; dit jaar was dat slechts 2,3 procent. Graus denkt dat hij dat percentage weer kan opkrikken.

Laatste reacties

 • geen boer

  Hup Geert, met een steeds kleiner wordende schare totaalmalloten op naar de 0 zetels! Want je kunt nooit genoeg pornoboeren, vrouwenmeppers, brievenbuspissers, fantasten, wachtgelders, vechtersbazen etc. op de lijst hebben staan, toch?

 • alco1

  Als Dion de beste wil worden moet hij er eerst wel verstand van hebben.
  Als hij bedoelt de meeste aanhang moet hij niets verstandigs zeggen, want daar zijn de meeste kiezer voor.

 • alco1

  Als Dion de beste wil worden moet hij er eerst wel verstand van hebben.
  Als hij bedoelt de meeste aanhang moet hij niets verstandigs zeggen, want daar zijn de meeste kiezer voor.

 • cmadumont

  zal nog wel even duren met Dion, hij kent Jaco Geurts kennelijk nog niet!

 • Mels

  In vroeger tijden was deze heer al lang in een gesticht geplaatst,al dan niet met een dwangbuis......

 • politiek

  Met honing vang je meer kwalijke insecten om deze te bestrijden als met een hoop kabaal. De heer Graus is nog niet aan het woord geweest en velen hebben al een mening. Laten we eerst eens afwachten welke visie de heer Graus heeft inzake te zorgen voor een duurzaam maatschappelijk verantwoorde veehouderij. Als hij gesproken heeft , inderdaad kritisch inhoudelijk uw visie geven, maar niet dat gekakel vooraf.

 • maas-vee@planet.nl

  Als jezelf al veel gekakeld hebt,lok je dit gekakel zelf uit.Gesproken heeft hij ook al vaak genoeg zodat iedereen zich een goed beeld kan vormen over de kwaliteiten van de heer Graus.

 • schoenmakers1

  er kan veel verschil zitten tussen beste voor de landbouw of beste voor de meeste stemmen

 • huisverkoop

  verstandig praten is anders dan zomaar wat lullen

 • veldhuize001

  politiek jij kan dit gekakel vinden weet je wat ik dacht na het lezen alleen maar eigen roem stinkt

 • minasblunders1

  Mels, daar lopen er meer van in Den Haag, die vroeger in een gesticht waren beland. Tegenwoordig zitten ze in de politiek.

 • hans veghel

  hij heeft de nerstenhouderij mee weggestemd

 • wzandbergen1

  Dion kan wel denken dat het % 2,3 boerenaanhang kan verhogen, vraag is hoe doet hij dat? De rest wegjagen? Blijft nog altijd een verschil tussen denken en doen.

 • J@gertje

  Er reageert hier regelmatig iemand op dit forum die boeren beschuldigd van illegale praktijken, zoals 'dierfoltering' en hormoonfraude.
  Die zelfde persoon staat hier een figuur als Dion Graus te verdedigen die zich schuldig heeft gemaakt aan mensenfoltering en illegaal vuurwapenbezit.
  Helaas is hij dat 'even' vergeten.
  Dion hoeft niet meer te spreken, hij heeft al meer dan genoeg van zichzelf laten zien.
  Dion wordt vast en zeker dé stemmentrekker onder de mensen uit de agrarische sector.

  Groet,
  J@gertje

 • Bloemestein

  Waar is de tijd gebleven dat politiek bedreven werd door serieuze mensen,nu zitten emotionele mutsen en allerlei schertsfiguren op onze kosten zichzelf belachelijk te maken.

 • joannes

  Bloemenstein....sinds de groep boeren steeds kleiner wordt en er zelf het hardst aan werkt de groep nog verder te reduceren zul je eraan moeten wennen dat het politiek natuurlijk hardstikke interessant is om over de rug van de minst populaire beroepsgroep stemmen te winnen. En zolang de focus van de boeren op export ipv de omgeving is gericht, zullen die politicy nog leuke boeren reacties krijgen waarmee ze nog meer stemmen krijgen! Want de stemmen krijgen ze niet van de boeren maar van de mensen die bevestigd worden in die boeren vreemde stellingen die ze communiceren.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.