Home

Nieuws 442 x bekeken

Gezondheidsraad onderzoekt invloed gewasbeschermingsmiddelen

Den Haag - De Gezondheidsraad gaat onderzoek doen naar de invloed van gewasbeschermingsmiddelen op omwonenden. Dit staat in het Werkprogramma 2013, dat zij vandaag aanboden aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De onafhankelijke adviesraad vraagt zich af in hoeverre gewasbeschermingsmiddelen door de lucht verspreid worden en terecht komen bij bewoners van het agrarisch gebied. In het programma stellen zij ook dat: ‘Mochten er aanwijsbare risico’s bestaan dat de gezondheid van omwonenden in gevaar komt, dan wordt uiteraard de vraag relevant of hierop maatregelen moeten volgen.’

De Gezondheidsraad wil kijken of de (internationale) regelgeving niet tekort schiet in de bescherming van omwonenden van het agrarisch gebied. Resultaten van het onderzoek worden halverwege 2013 verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.