Home

Nieuws 1545 x bekeken 1 reactie

Duitse vraag naar vlees zakt 4 procent

Bonn - De Duitse consument kocht in de eerste zeven maanden van dit jaar tegen de 4 procent minder vlees dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo stelt landbouwmarktbureau AMI vast aan de hand van het lopende huishoudpanelonderzoek van het GfK.

Pluimveevlees en varkensvlees leverden het meest in, namelijk 4,5 procent en 4,2 procent. De rundvleesvraag zakte met 2,5 procent, de vraag naar worst en vleeswaren met 3,5 procent. Mogelijke oorzaak is het gestegen winkelprijsniveau van de producten in kwestie. Vleeswaren en worst werden 6 procent duurder, varkensvlees 6,3 procent, rundvlees 4,4 procent en pluimveevlees 5,8 procent, meldt het bureau.

Eén reactie

  • John*

    de varkensvleesproductie is 5 % gedaald.. dan is er ook minder om te verkopen. 5 % meer of minder productie maakt dus het verschil tussen winst en verlies voor veel primaire bedrijven! 5% minder productie 1000% meer winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.