Home

Nieuws 1937 x bekeken 1 reactie

Douane controleert op rode diesel bij ATH

Biddinghuizen – De douane controleert op de toegangsweg van Elburg naar de landbouwbeurs AgroTechniek Holland (ATH) bij Biddinghuizen op illegaal gebruik van rode diesel in auto’s.

Een jaar eerder toonde de vakbeurs Assen zich ontstemd over controles rond haar beurs, maar een aantal boeren stellen op twitter en BoerderijConnect dat controles juist bij een evenement met veel gebruikers van rode diesel niet onlogisch is.

Een woordvoerder van de douane wil niet zeggen of de actie het gehele evenement doorgaat, juist omdat de douane niet voorspelbaar wil zijn. Wanneer rode diesel in een personenauto wordt aangetroffen, wordt teruggerekend hoe lang de persoon vermoedelijk illegaal rode diesel heeft gebruikt en volgt een boete. Het accijnsverschil tussen rode diesel en gewone diesel bedraagt 17 cent.

Overigens wordt volgens de kabinetplannen vanaf 2013 de accijns gelijk, behalve voor de scheepvaart.

Eén reactie

  • hendrikusgrunn

    en mocht je wel gepakt worden met rode diesel bij dit soort evenementen ben je gewoon dom. Je kunt toch zelf ook wel bedenken dat er bij dit soort gelegenheden gecontroleerd word, net zoals bij bv een zuidlaardermarkt

Of registreer je om te kunnen reageren.