Home

Nieuws 1447 x bekeken 2 reacties

Dalende trend bij Duitse vleesconsumptie versterkt zich

Bonn - De Duitse consument koopt duidelijk minder vlees. Dat meldt marktbureau AMI aan de hand van het huishoudpanelonderzoek van GfK.

In juli daalde de afzet ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar met 12 procent naar 66.000 ton. Dat is bovendien een duidelijkere daling dan in de voorafgaande maanden. Afzonderlijk bekeken zakte ook de varkensvleesafzet met dit percentage. De rundvleesafzet kelderde met 18 procent en de kipafzet met 5 procent. De teruglopende vraag is vooral te merken bij de duurdere uitsnijdingen, maar ook op gehakt wordt bezuinigd, stelt AMI vast. De vleesprijzen in de winkels stegen ook: rundvlees met 60 cent, varkensvlees met 36 cent en kip met 15 cent per kilo.

Laatste reacties

  • bertes

    alsof de consument met kg. tegelijk koopt.

  • Elevage

    stijgen de prijzen voor de boeren dan ook??

Of registreer je om te kunnen reageren.