Home

Nieuws 284 x bekeken laatste update:27 sep 2012

Cargill gericht op organische groei

Minneapolis – Cargill wil de komende jaren 3,5 keer sneller groeien dan de wereldeconomie, en dan vooral door eigen productiefaciliteiten uit te breiden. Idealiter is slechts 40 procent van de groei van voedingsproducent en agrarische handelshuis Cargill afkomstig van overnames.

Dat heeft de topman van het Amerikaanse bedrijf Greg Page bekendgemaakt in een interview aan Bloomberg. Vorig jaar investeerde Cargill 4 miljard dollar (3,1 miljard euro), waarvan 2,2 miljard aan overnames van onder meer de Frans-Nederlandse producent van premixen en speciaalvoer Provimi. De overname van Provimi raakte direct het Amersfoortse Nutreco, dat twee keer een cashbod neerlegde voor Provimi.

Cargill geldt als grootste agrarische handelshuis ter wereld, maar de competitie rukt juist door overnames op. Het Zwitserse Glencore besteedde 6 miljard Canadese dollars (4,6 miljard euro) voor de overname van Viterra, terwijl het Japanse Marubeni voor 3,6 miljard dollar (2,8 miljard euro) het Gavilon overneemt. Laatstgenoemde is qua opslagcapaciteit de grootste graanspeler in de Verenigde Staten.

Of registreer je om te kunnen reageren.