Home

Nieuws 268 x bekeken

Brits boereninkomen fors hoger

Londen - Britse boerengezinnen hebben in het jaar tot eind maart 2011 gemiddeld 73.200 euro bruto verdiend. Dat is 22 procent meer dan in het voorafgaande financiële jaar en het hoogste inkomen sinds 2008/09. Over het algemeen komt driekwart van dat inkomen van de feitelijke agrarische activiteiten en de rest van nevenbanen van de boer zelf, zijn echtgenote of andere familieleden. Dat staat in een statistisch overzicht van het plattelandsministerie Defra.

Een kwart van de boerengezinnen komt op een jaarinkomen van hooguit 28.350 euro uit. Op tien procent van de boerenbedrijven is het inkomen zelfs negatief uitgekomen. Akkerbouwers verdienden met gemiddeld 105.700 euro het meest terwijl weide-veehouders aan het andere eind van de schaal op 41.200 euro uitkomen. Defra signaleert verder dat boerengezinnen in dat jaar meer dan 20.000 euro per jaar meer verdienden dan het gemiddelde Britse gezin.

Of registreer je om te kunnen reageren.