Home

Nieuws 6974 x bekeken 5 reacties

Bod op biovergister Heeten niet geaccepteerd

Deventer - Rabobank heeft het bod van het bedrijf VP Minovia op de failliete biogasinstallatie in Heeten niet geaccepteerd. Dat laat een woordvoerder van de Rabobank weten. VP Minovia had afgelopen woensdag in de openbare veiling het hoogste bod uitgebracht op het onroerend goed van de failliete biogasinstallatie. Daarmee zou het bedrijf voor een bedrag van 590.000 euro de nieuwe eigenaar worden van de silo’s en bijbehorende opstallen.

Het bod zou echter pas officieel zijn als de Rabobank na de gunningstermijn het bod zou accepteren. De gunningstermijn voor het bod liep maandag af en de Rabobank heeft besloten het bod af te wijzen. Hiermee wordt VP Minovia dus geen eigenaar. Volgens een woordvoerder van de Rabobank is er een koopcontract gesloten met een andere partij. Welke dat is wil de bank niet vrijgeven.
Jürgen Soete van adviesbureau Adcofin uit Torhout, die namens Minovia optreedt is verbolgen en verrast door de mededeling van de Rabobank. “Wij hebben geen enkele verklaring gekregen van de Rabobank waarom ons bod niet is geaccepteerd. Het bod betrof de onroerende zaken. Afgelopen vrijdag is nog een bod gedaan op het materiaal van de installatie. Het totale bod is nu compleet genegeerd. We snappen er niets van”, aldus Soete. Volgens hem is er wellicht onderhands nu een overeenkomst gesloten met een andere partij.
Volgens Soete was Minovia wel bereid om eventueel het bod te verhogen als dat aan de orde was geweest. “Het kan toch niet zijn dat straks de biogasinstallatie is verkocht voor minder aan een andere partij. We zijn niet eens gevraagd om te onderhandelen”, aldus Soete.
Curator Steven van den Berg van Schoemaker advocaten in Deventer was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.
De vergister ging in maart failliet. Rabobank is de grootste schuldeiser met een vordering van 7,6 miljoen euro.

Laatste reacties

 • huisverkoop

  geen financieringen voor vergistingsinstallaties meer geven

 • martensDLD

  niet achtersf mekkeren,dan hadden jullie gelijk meer moeten bieden!
  is toch ook geen bedrag voor een vergister 590.000 euro,weg geven kan men altijd nog!
  twee honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen!

 • martensDLD

  niet achtersf mekkeren,dan hadden jullie gelijk meer moeten bieden!
  is toch ook geen bedrag voor een vergister 590.000 euro,weg geven kan men altijd nog!
  twee honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen!

 • martensDLD

  Heb hier wel een project waar jullie op kunnen inspringen, 1,5 megawat vergister!

 • politiek

  Is het niet triest dat de overheid nog steeds denkt dat mestverwerking of bewerking ( de natte drijfmest dus ) een oplossing zou kunnen zijn in de toekomst voor het probleem mestoverschot. ! ? . Het probleem Heeter is hier ook weer duidelijk een bewijs van. Hopenlijk zijn er kamerleden die dit artikel ook lezen of hebben die een betere oplossing in gedachte ?? voor mestbewerking om zo de mestbalans onder controle te krijgen. Of de mineralenbalans dus.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.