Home

Nieuws 595 x bekeken

Bietencampagne begint 17 september

Dinteloord – De bietencampagne begint dit jaar op maandag 17 september. Dat heeft de Suiker Unie vandaag aangekondigd.

Op basis van de laatste opbrengstverwachting van 13,4 ton suiker per hectare zal de bietencampagne duren tot na half januari.

Nieuw in deze campagne is dat de koptarra niet meer wordt bepaald. Daarvoor in de plaats krijgen de telers een vaste aftrek van 3 procent. De agrarische dienst van Suiker Unie en loonwerkers besteden extra aandacht aan het goed afstellen van de bietenrooiers. Inzet is dat de bieten met de gehele kop en zonder bladresten worden geleverd. Ook is er extra aandacht voor het voorkomen van bietverlies bij het rooien. In de praktijk blijkt het bietverlies kan oplopen tot 8 à 9 ton per hectare. Het goed afstellen van de bietenrooiers is daarom essentieel.

Of registreer je om te kunnen reageren.