Home

Nieuws 1564 x bekeken 4 reacties

AH begint groot prijsoffensief

Zaandam - Albert Heijn begint maandag met een groot prijsoffensief. In een gemiddeld filiaal gaan duizend producten vier weken lang minimaal 5 procent in prijs omlaag. Dat meldt Distrifood.
Albert Heijn noemt het offensief Langloopbonus. 'Ondanks dat een groter deel van de klanten heeft opgemerkt dat AH de prijzen heeft verlaagd, zien we geen verandering in de prijsperceptie van AH', zo staat in stukken die in handen zijn van Distrifood. Alle artikelen krijgen een schap-stopper. De kortingen zijn gekoppeld aan één product en niet aan een productrange, zoals meestal het geval is bij de reguliere Bonusacties. AH herhaalt de actie tot de kerstperiode drie keer en zet de Langloopbonus na de jaarwisseling door.

Albert Heijn lanceert via alle media een grote campagne om de Langloopbonus onder de aandacht te brengen. Daarbij legt de formule vooral de nadruk op het blijvende karakter van de Langloopbonus. Om klanten direct warm te krijgen voor de actie ligt de focus in de eerste weken vooral op megabrands en segmentacties. Na de grootscheepse introductieperiode worden de acties alleen via de schapstoppers gecommuniceerd.

De succesvolle ‘Real Deal’-acties van Ahold USA dienen als voorbeeld voor de Langloopbonus. Daar bestaan de langdurige prijsacties al langer.

(Bron: Distrifood)

Laatste reacties

 • Jan Mark

  en wie moeten er voor de lagere verkoopprijs opdraaien?

  de producenten uiteraard.

 • BoB de Bakker

  De consument betaalt altijd! Wanneer een producent failliet gaat krijgt die een uitkering die weer betaald uit belastingopbrengsten. Dus voor de consument is het een sigaar uit eigen doos

 • ikkethuis

  laat wakker dier en de partij van de dieren hier op reageren, dit gaat ten koste van de duurzaamheid en dierenwelzijn op den duur. In deze mensen heb ik voortaan meer bewondering met acties als de eigen boeren partijen en cooperaties. (erg he)

 • Sylke

  Wel toevallig dat deze actie en de 2% brief naar de leveranciers bijna gelijktijdig beginnen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.