Home

Nieuws 287 x bekeken

‘Wereld kwetsbaar voor voedseltekorten’

Londen – Landen hebben hun landbouwbeleid sinds 2008, toen in Afrika voedselrellen uitbraken, onvoldoende aangepast waardoor een nieuwe hongercatastrofe dreigt. Dat schrijft The Financial Times. De zakenkrant wijst erop dat landen in 2009 tijdens de G8-topconferentie in L’Aquila beloofd hebben de voedselzekerheid wereldwijd te vergroten, maar de afspraken snel vergaten. De VS beloofde meer voedselhulp in de buurt van door honger getroffen regio’s te kopen, maar verstrekt in de praktijk overproductie uit eigen land. Thailand beperkt zonder handelspartners te raadplegen de export van rijst omdat de overheid voorraden wil opbouwen. Hulporganisaties stellen een groter deel van het donorgeld aan de landbouw te besteden, maar plakken vooral andere labels dan voorheen op de steun.

Of registreer je om te kunnen reageren.