Home

Nieuws 330 x bekeken

Ouwerkerkse Kreek nog niet blijvend algvrij

Middelburg - De alg die met waterstofperoxide bestreden werd is nog niet verdwenen. Het waterschap gaat over op nabehandeling.

Afgelopen week heeft waterschap Scheldestromen de alg (Dinoflagellaat Alexandrium ostenfeldiiin) het oostelijke deel van de Ouwerkerkse Kreek bestreden met waterstofperoxide. Het water was daarna schoon en voldeed aan de norm om afgevoerd te worden naar de Oosterschelde. Nu zijn er echter nieuwe concentraties waargenomen, waardoor nabehandelen van de kreek en wellicht ook het achterliggende gebied noodzakelijk is. Hoe en waar dit precies moet gebeuren, wordt de komende dagen bepaald. Het waterschap adviseert nog steeds om contact met het water door mens en dier te vermijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.