Home

Nieuws 682 x bekeken 3 reacties

VVD: afspraken Ganzen-7 gaan niet ver genoeg

Den Haag - Het akkoord van Ganzen-7 is niet genoeg om de ganzenproblematiek op te lossen.

Dat vindt VVD-kamerlid Helma Lodders. "Het is heel goed dat er tussen zeven partijen afspraken zijn gemaakt over het ganzenbeleid. Maar de maatregelen gaan niet ver genoeg om de populatie ganzen te beperken", vindt Lodders. Ze pleit voor stevigere maatregelen. Volgens jagersvereniging KNJV loopt de schade van ganzen de komende jaren op tot 38 miljoen euro, als het G7-akkoord wordt uitgevoerd. De schade was in 2009 nog 18,2 miljoen euro. De populatie zomerganzen wordt in 2018 geschat op 1,4 miljoen, dat is het vijfvoudige van het aantal in 2009. "Hoe langer je wacht met maatregelen, hoe groter het probleem wordt", zegt Lodders.

Laatste reacties

  • bekeken

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden een schijnbaar vergeten spreekwoord.

  • gerrit.lammertink1

    Er worden alleen serieuze maatregelen genomen zodra er een gans een vliegtuigramp veroorzaakt. En als er dan ook nog een bekende nederlander mee verongelukt dan geef ik je op een briefje dat het land te klein is. Zo gaat het ook met de wilde zwijnenpopulatie en alle andere linkse natuurhobby's

  • J@gertje

    Er is al wat afgezwetst over het ganzen probleem, maar daar blijft het dan ook bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.