Home

Nieuws 422 x bekeken

Utrecht versterkt landelijk gebied met nieuwe projecten

Utrecht - De provincie Utrecht heeft de ambities, doelen en prioriteiten voor Utrecht-Oost en Utrecht-West tot en met 2015 vastgelegd in twee nieuwe gebiedsprogramma's.

Dit maakte de provincie dinsdag bekend. De nieuwe programma's focussen op een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie.

Het realiseren van de afspraken uit het Akkoord van Utrecht juni 2011 is een belangrijk doel in beide gebiedsprogramma's. De voor dit akkoord te realiseren natuurgebieden liggen voor ruim de helft in Utrecht-West en voor het andere deel in Utrecht-Oost.

De kracht van de gebiedsprogramma's is dat bij de uitvoering de verbinding gemaakt wordt tussen  de verschillende thema's (natuur, landbouw, water, landschap, recreatie) en dat alle betrokkenen in het landelijk gebied intensief met elkaar samenwerken (overheden, ondernemers, agrariërs, maatschappelijke organisaties, bewoners).

De gebiedsprogramma's vloeien voort uit het Kaderdocument Agenda Vitaal Platteland (AVP).
De provincie Utrecht draagt 67 miljoen euro bij aan de realisatie van de gebiedsprogramma's. Naast de gebiedsprogramma's zijn ook het deelprogramma Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW), een aantal gebiedsprojecten (Groot Mijdrecht Noord, Marickenland, Bethunepolder en Groen Blauwe Structuur Amersfoort) en Recreatie om de Stad onderdeel van het programma Agenda Vitaal Platteland.

Of registreer je om te kunnen reageren.