Home

Nieuws 2799 x bekeken 14 reacties

Trekkerverbod op Barneveldse school

Barneveld – De leiding van de school De Meerwaarde in Barneveld wil niet langer dat leerlingen met de trekker op school komen.

Directeur Kees Heek zegt het niet langer voor zijn verantwoording te willen nemen, dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan door roekeloos rijgedrag van trekkerbestuurders.

Heek zegt dat in het afgelopen schooljaar twee bijna-ongelukken zijn gebeurd met trekkers van leerlingen. “De laatste keer scheelde het niet veel of de bestuurder van de trekker had een fietser overreden bij het oversteken van het fietspad. Ik moet er niet aan denken wanneer dat een ongeluk met dodelijk afloop was geworden.”

Volgens Heek zien jonge weggebruikers over het algemeen niet wat de gevolgen van hun rijgedrag kunnen zijn. “Dat levert levensgevaarlijke situaties op, zeker met zo’n groot voertuig als een trekker.”

De directeur heeft eerder via een verzoek aan de ouders geprobeerd het trekkergebruik terug te dringen, maar dat sloeg bij de ouders niet aan.  “Blijkbaar realiseert niet iedereen zich welke gevaren het rijden op een trekker door jongeren met zich meebrengt.”

Het trekkerverbod wordt gerealiseerd door een parkeerverbod op het terrein van de school in te stellen en ook in de omgeving van de school.

Laatste reacties

 • Boertje22

  Onzin als je het mij vraagt. Zie ze liever met een trekker komen als met een opgevoerde scooter die bijna 100 rijdt. Bovendien zitten ze op de trekker soms nog mooi droog ook. Zielig gedoe.

 • Flyinghollander

  Terecht, dit soort acties veroozaakt straks alleen maar verplichting als er ongeluk gebeurd. Alleen hoe wil politie bekeuren, nummerbord is er niet.
  Boertje die scooters moeten ze ook aanpakken.

 • B bob

  Waarom wacht het schoolbestuur tot er echt een aantal mensen verpletterd zijn door de hoog en droog zittende puisterige pubertjes . Zo werkt de overheid immers ook .

 • tijmenjoling

  mogen wij ook niet meer =( ik zit op aoc in borculo

 • Flyinghollander

  Bobje wel goed lezen, men verbied het nu. Dus ze wachten toch niet? Specsavers misschien?

 • B bob

  Mijn ogen zijn nog prima in orde .
  Ik geef toch aan dat ze de jeugd niets moeten verbieden maar gewoon afwachten zoals de overheid dat normaal doet.
  Verbieden helpt niet want wie gaat er in de buurt kijken of er landbouwvoertuigen staan ? De coruptie ( lees politie) kan geen bekeuring geven aan een voertuig zonder kenteken en ze hebben geen wielklem die past.

 • Sylke

  Gewoon op de fiets naar school of met O.V.
  Simpel toch
  Dit gaat een keer mis, daar kun je op wachten en dan komen er wettelijke maatregelen waar niemand op zit te wachten

 • schoenmakers1

  ik zou ook een pakeerverbod voor auto`s instellen, de leraren kunnen ook makkelijk met ov of fiets komen

 • goofjansencoppens1

  onverantwoord dat leerlingen met dergelijk zwaar materieel onnodig deelnemen aan het verkeer. Laat ze de fiets nemen, is ook nog veel gezonder

 • renault

  ik vind het wel goed dat ze dat nu gaan verbieden .
  kijk het zijn niet allemaal meer van die kleine trekker met 2 wd van 60 tot 100 pk. wil niet zeggen dat het vroeger stukken beter was maar dat kleine spul is tog beter.

 • meerveld

  groot gelijk dhr Heek laat die jeugd maar gaan fietsen, moesten wij vroeger ook doen door weer en wind

 • degoosen

  Een trekker is motervoertuig , maar geld als laagzaamverkeer dat wordt gebruikt voor landbouwdoeleinden en niet ritten naar school. Deze trekkers moeten zeker rijden op blanke diesel.

 • boerke brabant

  en bij een ongeluk is de trekker niet verzekerd. Veel verzekeringen voor trekkers keren alleen uit wanneer een trekker voor landbouwdoeleinden is gebruikt. Naar school gaan met de trekker valt daar zeker niet onder. Zat 20 jaar geleden op de mas, en daar werd het toen al verboden om met de trekker naar school te komen.

 • goofdebruijn

  Och gasolie wordt toch duurder volgend jaar. Beetje onaantrekkelijk om dan met de trekker te gaan. Pak dan maar een brommobiel en voer hem op en de passagier zit ook fatsoenlijk.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.