Home

Nieuws 677 x bekeken laatste update:23 aug 2012

Thieme wil samenwerken met alle partijen, behalve CDA

Den Haag - De Partij voor de Dieren wil het CDA niet steunen in een gedoogcoalitie. Dat zegt lijsttrekker Marianne Thieme in de Volkskrant.

Thieme zegt bereid te zijn om gedoogsteun te geven aan alle partijen, behalve het CDA. "Omdat alle partijen, behalve het CDA, zich niet zo sterk met onze onderwerpen bezighouden, kunnen we met alle partijen tot goede deals komen", verwacht Thieme. De lijsttrekker zegt dat een coalitie met de PVV niet voor de hand ligt, omdat de partij van Wilders niets met duurzaamheid heeft.

CDA-kamerlid Ger Koopmans reageert: "Het is jammer voor de dieren. Met het CDA-standpunt om dierenwelzijn via Europa beter te regelen, helpen we veel meer dieren dan de Partij voor de Dieren. Maar voor de  boeren is het beter dat CDA en PvdD niet samen werken."

Koopmans ziet zelf ook niets in samenwerking met de PvdD. "De compromisbereidheid van de PvdD is niet zo heel groot. Die past in een heel klein hokje. Dat zou betekenen dat het CDA wel heel veel water bij de slechte wijn moet doen."

Of registreer je om te kunnen reageren.