Home

Nieuws 327 x bekeken

Tegenstanders ontpoldering roepen politici op tot nieuw overleg Vlaanderen

Middelburg - De Stichting De Levende Delta en de Stichting Red onze Polders hebben een manifest opgesteld waarin ze politici oproepen om tot een duurzame oplossing te komen over de ontpolderingskwestie langs de Westerschelde.

De stichtingen vinden dat oude planenn niet meer moeten worden gebruikt en dat moet worden doorgegaan met het realiseren van buitendijkse plannen. In plaats van ontpoldering van de Hedwigepolder kan het land van Saeftinghe worden verlaagd en verjongd, waarbij minimaal 600 hectare getijdenatuur gerealiseerd kan worden. De stichtingen roepen politici op om opnieuw in onderhandeling te gaan met Vlaanderen over een integrale oplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.