Home

Nieuws 985 x bekeken 3 reacties

Sap: Nederland moet groen gidsland zijn

Utrecht - Nederland was jarenlang een gidsland als het ging om duurzaamheid en milieu. "Nu bungelt Nederland al jaren achteraan in Europa wat betreft het opwekken van duurzame energie", aldus GroenLinks-leider Jolande Sap zaterdag in Utrecht bij de officiële start van de verkiezingscampagne van haar partij.

Sap wil dat Nederland net als Duitsland vooroploopt en duizenden banen schept in de groene sector. "Nederland heeft een enorm potentieel aan innovatieve en groene ondernemers. Initiatieven van mensen die met elkaar zelf energie opwekken schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat potentieel moeten we volop de ruimte geven."

GroenLinks wil dat bedrijven gaan betalen voor grootverbruik en vervuiling van het milieu. In ruil daarvoor wil de partij de belasting op arbeid verlagen om meer banen te scheppen.

Zaterdag werd de campagnefilm van GroenLinks gepresenteerd die laat zien hoe Duitsland vooroploopt.

Laatste reacties

  • Flyinghollander

    En werkt het ook zonder subsidie?

  • agratax2

    zweden wel eens gids land genoemd m.b.t. schone energie (waterkracht) haals ca. 45 % electriciteit uit Kernenergie en de Fransen met hun goedkope energie staan in Europa ongeveer aan kop met 70 - 75 % kernenergie. En wij via wattenfall maar'groene' electriciteit verkopen aan de burger die erniet eens is. Laat de politek eerst eens de cijfers netjes hanteren en daarna haar campangen gaan voeren. Mensen misleiden doen de grote jongens al genoeg. laat depolitiek nu eens eerlijk worden. Misschien gaan de mensen dan weer enig geloof hechten aan het Haagse toneelspel in de Tweede Kamer.

  • B bob

    Denk je dat deze handpoppen van de industrie ooit het vertrouwen zullen krijgen van de Sheeples Agratax?

Of registreer je om te kunnen reageren.