Home

Nieuws 378 x bekeken

Reesink ziet omzet stijgen maar bezorgd

Apeldoorn – De omzet van Reesink is de eerste helft van 2012 met 6,7 procent gestegen tot 110,5 miljoen euro. De divisie die machines maakt en vermarkt voor de landbouw en groensector noteren een omzetstijging van 23,3 procent tot 83,2 miljoen euro. Het bedrijf zegt bezorgd te zijn over de moeite die ondernemers hebben aan investeringskapitaal te komen.

Boeren tonen volgens Reesink voorzichtigheid bij de aankoop van mechanisatiemiddelen maar ze kochten tot nu toe vooralsnog wel door. Reesink is onder meer eigenaar van Kamps de Wild, dat onder meer machines van Claas en Amazone importeert, en Reesink Technische Handel. Laatstgenoemde haalt machines van Rauch, Bergmann en Kuhn naar Nederland.

De brutowinst van het beursgenoteerde bedrijf steeg in het afgelopen halfjaar van 14,1 naar 14,9 miljoen euro ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011. In het industriële segment ziet Reesink stagnatie en krimp. Het nettoresultaat daalde met 600.000 euro tot 3,9 miljoen euro.

Reesink stelt in het groene segment nog te kunnen groeien door overnames en participaties in dealers. Hiervoor is geld in kas. Het bedrijf sloot donderdag een principeovereenkomst met ABN Amro en Rabobank voor een financieringsfaciliteit met een omvang van 90 miljoen euro en een looptijd van drie jaar. Een derde van het bedrag is geoormerkt voor overnames.

Of registreer je om te kunnen reageren.