Home

Nieuws 834 x bekeken

Prijs akkerbouwgrond in juli gedaald

Den Haag – De prijs van akkerbouwgrond is in juli 10 procent gedaald tot 35.431 euro, het laagste niveau sinds augustus 2011. De prijs van grasland won 1 procent aan waarde tot 38.773 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. De brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs VBO Makelaar verwacht herstel in augustus.

Eind 2011 lag de prijs vlakbij 45.000 euro, om vervolgens eerst te dalen tot 38.000 in mei en daarna weer kort te stijgen. De prijs voor grasland is na een daling in maart voorzichtig stijgende. De gemiddelde prijs van agrarische grond daalde in juli 9 procent tot 37.102 euro. De prijs komt van een dal net boven de 34.000 euro in augustus 2011.

In de zomer zijn vaak duidelijk minder transacties, aldus Bert Merkens, voorzitter agrarisch vastgoed van VBO Makelaar. “Minder partijen maken de markt, wat kan leiden tot scherpe schommelingen. In augustus lijkt de markt al aan te trekken. De markt in juli werd toch ook bepaald door slechte prijzen voor aardappelen en uien vorig jaar en onzekerheid over akkerbouwprijzen. Nu ziet de markt voor graan en pootaardappelen er positief uit.”

Of registreer je om te kunnen reageren.