Home

Nieuws 943 x bekeken

Opsplitsing Kraft Foods stap dichterbij

Chicago – De directie van Kraft Foods is akkoord met opsplitsing in een bedrijf dat wereldwijd snacks verkoopt, en een op Noord-Amerika gericht bedrijf dat vooral vlees en zuivel afzet. De bedrijven zullen apart aan de beurs genoteerd zijn en vallen vanaf 1 oktober onder een nieuw te vormen Kraft Foods Group.

Kraft Foods is het op één na grootste voedingsbedrijf ter wereld. De totale omzet van Kraft Foods bedroeg vorig jaar 54,4 miljard dollar (44 miljard euro). De op Noord-Amerika georiënteerde onderneming realiseerde een omzet van 18 miljard dollar (14,6 miljard euro) en zal dus het kleinst zijn. Het grotere snackbedrijf, met wereldwijd snel groeiende merken als Orea en Cadbury, krijgt een nieuwe naam: Mondelez International. Het bedrijf zal worden geleid door de huidige directrice van Kraft Foods, Irene Rosenfeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.