Home

Nieuws 314 x bekeken

Nestlé profiteert van groei opkomende economieën

Vevey – Nestlé heeft de eerste helft van 2012 geprofiteerd van prijsverhogingen en een sterke voetafdruk in opkomende economieën. Het voedingsbedrijf zag de omzet exclusief overnames met 7,5 procent toenemen tot 36,7 miljard euro (44,1 miljard Zwitserse francs). De winst nam met 400 miljoen euro toe tot 4,2 miljard euro (5,1 miljard Zwitserse francs).

Het verkoopvolume steeg 3 procent. De Belgische topman Paul Bulcke verwacht dat de omzetgroei over geheel 2012 5 tot 6 procent bedraagt. Nestlé zag in alle productgroepen de omzet stijgen. De omzet steeg het meest (11 procent) met dranken en koffie. De verkopen van zuivel en ijs namen 6,7 procent toe. De omzet met water steeg 5,6 procent terwijl de omzet met maaltijden en kruidenierswaarde 1,5 procent toenam.

In Europa nam de omzet voor Nestlé toe met een magere 2,4 procent, ongeveer het inflatieniveau. In Noord- en Zuid-Amerika bedroeg de groei 5,7 procent. Volgens analisten zit de groei vooral in Zuid-Amerika en verliest Nestlé marktaandeel in de VS. Financieel directrice Wan Ling Martello ziet consumenten in rijke landen de handen op de knip houden. “Productinnovatie zal de sleutel zijn voor groei”, aldus Martello.

De omzet in de divisie die verantwoordelijk is voor verkopen in Azië, Afrika en Oceanië, nam toe met 12 procent. Nestlé heeft nog meer dan de concurrentie bedrijven in China, India en Zuid-Amerika. De cijfers van Nestlé liggen in lijn met de concurrentie. Eerder rapporteerde rivaal Unilever een onderliggende groei in het eerste halfjaar van 7 procent. De belangrijkste concurrent voor Nestlé in het zuivelsegment, Danone, boekte 5,9 procent groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.