Home

Nieuws 239 x bekeken

Marfrig van verlies naar winst

Sao Paulo – Marfrig heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 15,5 miljoen real (6,2 miljoen euro), waar vorig jaar nog een verlies van bijna 35 miljoen euro werd genoteerd.

Het Braziliaanse vleesconcern ziet exporten oplopen door verzwakking van de Braziliaanse munt en profiteert van een overschot aan runderen dat de slachtprijs drukt.

Volgens financieel directeur Ricardo Florence is wel sprake van lichte druk op de uitgaven van Braziliaanse huishoudens, nu de economische crisis in de EU ook langzaam opkomende economieën raakt. Maar van serieuze zorg is volgens Florence geen sprake. De omzet van de derde grootste slachter van Brazilië steeg 9,3 procent tot 5,82 miljard real (2,34 miljard euro).

Marfrig claimt dat het zich voor de komende tijd heeft ingedekt voor hoge graanprijzen, maar de maisprijs zal volgens Florence uiteindelijk gevoeld worden. Marfrig probeert de vleesprijs omhoog te trekken en kosten en uitgaven in het bedrijf terug te dringen, maar zet voor de toekomst ook in op een meer diverse mix aan producten, en producten met hogere toegevoegde waarde.

Of registreer je om te kunnen reageren.