Home

Nieuws 947 x bekeken 2 reacties

Maat: beleid is goed, ruzie niet

Amsterdam – LTO-voorzitter Albert Jan Maat prijst het natuurbeleid van het kabinet Rutte, maar hekelt de manier waarop dat is doorgevoerd. Hij vindt dat staatssecretaris Henk Bleker te veel de confrontatie heeft opgezocht met partijen in het veld.

Maat zegt dat in een gesprek met vertegenwoordigers van natuurorganisaties en de nieuwswebsite Nu.nl. “40 procent van de boeren en tuinders in Nederland dreigden niets meer te kunnen door de eisen van Europa”, zegt hij. “Het is goed dat de bakens nu zijn verzet. Maar doe dat niet op basis van oorlog.”

Dat het tussen de belangenorganisaties onderling niet tot ruzie is gekomen, ligt volgens directeur Frank Dales van de Dierenbescherming aan een verandering die zij zelf hebben doorgemaakt. “Door inzet van LTO staat duurzaamheid meer op de agenda van boeren. En wij hebben ons ingezet om af te komen van het verwijtende.”

LTO, Dierenbescherming, Natuurmonumenten en 12 Landschappen houden vanmiddag een natuur- en landbouwdebat met tien politieke partijen. Dat is live te volgen via: http://www.natuurenlandbouwdebat.nl.

Laatste reacties

  • theorikyreintjes1

    Het kan nooit samen! Waarom niet? De voedselproducent moet keihard werken voor zijn eigen boterham. Hij heeft een heel groot risico. Hij doet alles voor dier en plant. Daar tegen over staan natuur en milieu mensen, waarvan de meeste veel praten en weinig of niets uitvoeren! Als er iets niet goed is krijgen de hardwerkenden voedselproducenten de schuld. Ze zeggen dat ze het doen voor onze kinderen, maar ze doen niets dan alles maar verwaarlozen! Het is toch niet normaal om een discussie te voeren over de Hewigepolder! Overal worden voedselbanken opgericht en daar praten ze over goede landbouwgrond onder water laten lopen. Het is gewoon misselijk!

  • drientje

    Dat Maat bezwaren heeft op de manier van handelen van Bleker was te voorzien.
    Bleker gaat enkel voor het bestuurlijk resultaat, Maat heeft de voorkeur voor een convenantje of intensie verklaring. Dat geeft in elk geval reden voor borrel.

Of registreer je om te kunnen reageren.