Home

Nieuws 491 x bekeken 1 reactie

‘Libor-schandaal kan banken 88 miljard dollar kosten’

New York – De 16 banken die mogelijk met de geldmarktrente manipuleerden, waaronder Rabobank, moeten mogelijk 88 miljard dollar (70 miljard euro) aan boetes of schikkingen betalen.

Dat blijkt uit berekeningen van Macquarie Research, onderdeel van de Australische financieel dienstverlener Macquarie Group. De Rabobank behoort tot de banken die verdacht worden van manipulatie van de Libor en Euribor, rentes die vaak als referentie bij bedrijfsleningen gelden. De som van Macquarie Research komt veel hoger uit dan de 8 miljard dollar (6,4 miljard euro) aan potentiële 'schade' die de zakenbank Morgan Stanley eerder becijferde. De Britse bank Barclays schikte eerder voor 450 miljoen dollar (359 miljoen euro) met Amerikaanse en Britse toezichthouders.

Naast toezichthouders stromen echter claims binnen van kleine banken, investeerders en bedrijven die geld gekoppeld aan de geldmarktrente leenden. Tijdens de financiële crisis gaven banken soms te lage en soms te hoge geldmarktrentes door. De Rabobank geldt als grootste financier van de Nederlandse land- en tuinbouw.

Eén reactie

  • politiek

    Mogelijk 88 miljard euro boete , en het artikel wordt bijna niet gelezen. De landbouw zal nog wel goed bij kas zitten als men zich hier niet druk over maakt. Gewoon weer 1 of 2 % rente bij lenigen erbij richting de leden ( boeren ) en het is toch weer opgelost. Die creatieviteit heeft de landbouw nog wel in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.