Home

Nieuws 1001 x bekeken 3 reacties

Le Foll bespreekt graanprijzen met grootwinkelbedrijven

Parijs – De Franse minister voor landbouw Stéphane Le Foll wil deze week met de grootwinkelbedrijven in zijn land overleggen over manieren om de hoge graanprijzen door te bereken. Op die manier wil de minister de door die graanprijzen getroffen veehouders een helpende hand toesteken.

"Iedereen moet zijn bijdrage leveren in deze buitengewone omstandigheden. Daarom ga ik met de grootwinkelbedrijven praten over de gevolgen en over de manier waarop zij een deel van de kostenverhoging voor hun rekening kunnen nemen. Het doel is om de levensvatbaarheid van de veehouderijen te ondersteunen en tegelijkertijd te voorkomen dat alles wordt doorberekend in een tijd waarin de koopkracht toch al onder druk staat," aldus Le Foll. De minister wil daarbij ook dat de huidige problemen in de veeteelt meespelen bij de hervorming van het Europees landbouwbeleid. Frankrijk houdt maandag ook spoedoverleg in het kader van de snelle reactiegroep van de G20 met de Verenigde Staten en Mexico.

Laatste reacties

 • maxisprint

  ik snap er niets van, met een tarweprijs, die beneden de kostprijs is als de prijzen wat hoger zijn loopt de produktie vanzelf op

 • schoenmakers1

  hoezo hoge graanprijzen, ongeveer hetzelfde is de prijs als in het begin van de jaren 80

 • joannes

  Een politiek actie die aangeeft dat men het sentiment aan het ¨managen¨is. Wanneer de minister met betrokken gaat overleggen mag je als burger verwachten dat hij een wijs besluit bij alle partijen afdwingt die de pijn verdeelt. Zo houdt hij de boeren en de consumenten van protesteren voor meer, of te wel conflicten in de straat. Sarkozy had dat gevoel niet die liet het op straat protesten aankomen en was trots op zijn ¨vrije markt¨ iedeeën.
  Een interessante plaats voor antwoorden is:
  http://www.lei.wur.nl/NL/onderzoek/Onderzoeksthema/Voedselzekerheid/Voedselprijzen/#1

Of registreer je om te kunnen reageren.