Home

Nieuws 5373 x bekeken 17 reacties

Kamerleden stellen vragen over verbod op chemische onkruidbestrijding

Den Haag - De kamerleden Lodders en Houwers (VVD) hebben vragen gesteld aan de Bleker en Atsma over het verbod op chemische onkruidbestrijding op verharding.

Zij reageren hiermee op de discussie die is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek van WUR en de Universiteit van Amsterdam waaruit blijkt dat zorgvuldig chemiegebruik op verharding vanuit milieuoogpunt beter scoort dan niet-chemische technieken.

Laatste reacties

 • anton1937

  Diverse gemeenten m n in Brabant werken met zéér goed resultaat al enkele jaren met niet chemische middelen om onkruid te bestrijden op verhardingen. Uiteraard moet wel de juiste behandelingstechniek worden toegepast. Blijkbaar lopen deze VVD kamerleden weer(zoals gebruikelijk) achter de feiten aan.Ik twijfel aan het onderzoek van de universieteiten, omdat die mogelijk door de chemische industrie worden betaalt.

 • Ishtar

  Ok, welke en waar staan die vragen?
  Ik heb zo'n vermoeden wat die vragen zijn.
  Ik vermoed 1+1 = 2 en een advies van de regering of een 'milieu' minister aan de gemeenten over verbod op gebruik van staalborstels die te snel slijten.
  Daar is immers de WUR voor, eerst een conclusie maken, dan een mooi onderzoekje voor de WUR, dat een zogenaamd 'advies'geeft aan de regering, en hup de regering heeft een basis voor beleid.
  Gelukkig zijn ze van cDA hand, dus christendemocratisch denken zal altijd de bovenhand hebben.

 • B bob

  Anton,Toen jij geboren werd in 1937 was de wereld aan het bijkomen van de eerste en in voorbereiding op de tweede Wereldoorlog. Gelukkig is de Mensheid zichzelf aan het uitroeien en zullen we geen derde meer meemaken als het aan monsatan lig!t. Gewoon de Bijen verwijderen uit het ecologisch systeem en we zijn het haasje !
  Eva&Adam werden al eens verbannen en we hebben Eden weer in genomen . Deze keer laten we ons niet zomaar wegsturen. Als we toch verwijderd worden laten we alle kerncentrale's gewoon smelten want we moeten zeker niets meer achter laten voor de volgende lichting Farao's

 • smidjes

  Met stoom wordt tegenwoordig ook gewerkt als alternatief,
  Wel eens afgevraagd hoe men stoom maakt?
  Juist met diesel hoezo milieu bewust,

  En dat los je weer op door aan een bomen plant project mee te doen,
  Laat me niet lachen.

 • B bob

  Lach aub zoveel je kan nu het nog kan Smidjes.
  Op ons voorhoofd staat het teken van Satan en hij komt ons aan onze belofte herinneren.
  Karma never sleeps Hoogmoed komt voor de val en we gaan de inca's en farao's achterna

 • B bob

  Bij ons in texas kon deze week weer zo'n afvallige niet wachten. Hij schoot een aantal studenten naar het Hiernamaals. Vandaar dat ik vandaag een beetje bitter ben. Als je momenteel zelfmoord wil plegen en schreewt naar aandacht schiet je gewoon een flink aantal sheeples overhoop en je bent wereldberoemd

 • Marcel Buekenhout

  Chemisch,mechanisch of wat er allemaal nog uitgevonden wordt voor onkruidbestrijding op verhardingen is de structuur van de aanleg van belang.
  Geen voegen vaar onkruid kan groeien,geen voedingsbodem enz... Het zal een combinatie moeten worden van verschillende technieken maar de aanleg zal bepalen hoe intens men moet ingrijpen. Niet dat ik een voorstander ben van chemische middelen vind ik dat met het aanbod dat er nu is chemisch doeltreffend is. De negatieve punten die nu boven komen is niet de juiste dozering geen spoel installatie enz... al meer dan 40 jaar!!!!

 • B bob

  Heb je struisvogelbloed in de familie Marcel ? Als je de kop in het zand steekt zie je geen problemen en zijn er dus ook geen problemen . Wie maakt zich druk om de Planeet en Moeder natuur. Waar is de tijd dat iedereen in ieder geval zijn eigen straatje schoon hield . Onze Ouders zijn ook al zo lastig want die gaan zodra ze vergeetachtig of worden in een verzorgingstehuis en als ze hulpbehoevend worden gaat de stekker er uit.

 • John Deere Power

  B bob, we hadden het hier over onkruidbestrijding, niet over zelfmoord in Texas..

  Een ieder heeft zo zijn eigen mening over de manier waarop het onkruid bestreden word. De een is tegen het gebruik van chemische middelen, de ander tegen gebruik van fossiele brandstoffen.. Iedereen denkt er anders over, en dat is ook prima. Maar elkaar afzeiken daar bereik je natuurlijk niks mee.

  Ik vind dat bij het onderzoek ook rekening gehouden moet worden met de productie en transport van diesel en de (chemische) bestrijdingsmiddelen. Ik weet alleen niet of dit al reeds mee is genomen in het laatste onderzoek. Wat is daarbij het meest 'milieu vriendelijk'?

 • B bob

  Alleen factoren die in het belang van de chemische industrie werkte zijn meegenomen in dit 'onderzoek'. Dat is het nadeel van een 'onderzoek 'waar vooraf de conclusie al van vast staat. Als volgende week Green Pease een flink bedrag neerlegt komt er weer een andere flapdrol uit die hoek die zijn rattevriendje cristus tegenspreekt. Ze vreten elkaar daar bijna lettelijk op in de strijd om een extra titel ( status)

 • Professor Wardenclyffe

  als je naar die kop van Atsmsa kijkt lijkt het net als of ie zich buigt over raketkunde. Gristenen hebben geen greintje respect voor de schepping vreemd genoeg.

 • Marcel Buekenhout

  Dank u John Deere Power u begrijpt het probleem. Voor elk probleem zegt men is er een oplossing maar daar gaat soms wel veel tijd over. En drastisch handelen is niet altijd de juiste oplossing. Had ik niet gezegd dat ik geen voorstander ben van chemische middelen. Men moet ook de resultaten objectief kunnen beoordelen.
  Vrede!!!!

 • B bob

  Gristenen hebben hun plek in den hemel al gekocht dus maakt het niet uit dat ze Eden volledig naar de klote helpen Prof. Op deze foto kijkt deze nar nog vrolijk ;-P

 • B bob

  Prof, Heb je al gelezen dat monsatan de chronische vorm van botulisme op zijn geweten heeft ?
  Gefeliciteerd Europa !! De satanbroeders zullen op een lekkende oceaanstomer gezet worden want ze komen er hier ook niet meer in.

 • B bob

  Op www.clm.nl op de pagina' nieuws' staat een andere kijk op het rapport van de WUR over chemische onkruidbestrijding en het milieu.

 • politiek

  Ik lees in het lijntje over de meer creatieve ,,onderzoekmethodens,, . Dat is ook het geval in de veehouderij bij gebruik van gestagenen ( hormonen ) in de veehouderij. Onderzoekmethodens die gebruikt worden in de veehouderij die geen goedkeuring hebben. Het wordt NIET ontkend , maar men berust zich erop dat het niet strafbaar is. Ofwel zowat. ??!!

 • agratax2

  Laten we nu eens niet zeiken over wie gelijk heeft of krijgt. Ik stel voor om aan ieder Nederlander die een uitkering krijgt en lichamelijk wel in staat is om te werken een stuk straat onkruidvrij te houden met handgereedshap. Milieu en budget vriendelijker kan het volgens mij niet. Laten het oude gezegde 'Voor wat hoort wat' in de praktijk brengen en vooral als het milieu winst oplevert.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.